Шеталиште на Тиквари
Бачка Паланка
Библиотека "Вељко Петровић"
Бачка Паланка
Православна црква
Бачка Паланка
Општински суд
Бачка Паланка
Музеј града
Бачка Паланка
Језеро Тиквара
Бачка Паланка
Дворац Дунђерски
Челарево
Carlsberg пивара
Челарево
Коњички клуб
Деспотово
Кочије у којим се возио Јосип Броз Тито
Карађорђево
Ергела коња
Карађорђево
Спомен обележје
Карађорђево
Биста Др. Младена Стојановића
Младеново
Православна црква
Младеново
Православна црква
Нештин
Споменик палим борцима из Другог светског рата
Нештин
Иконостас православне цркве
Нештин
Сремска кућа
Нештин
Еко чесма
Нова Гајдобра
Стара Школа
Нова Гајдобра
Основна школа у Обровцу
Обровац
Изглед једне од улица
Обровац
Православна црква
Параге
Против пожано возило
Пивнице
Споменик у част палим борцима из Другог светског рата
Пивнице
Остаци ровова из Другог свестског рата
Гајдобра
Православна црква
Гајдобра
Споменик настрадалим у периоду од 1912-1920. године
Товаришево
Ловачки дом у Товаришеву
Товаришево
Православна црква
Товаришево
Споменик у знак сећања на Милету Протића и све настарадале у Другом светском рату
Товаришево
Манастир Ђипша
Визић
 

Последње вести

САСТАНАК ИО СПС БАЧКА ПАЛАНКА ПРЕД ПРЕДСТОЈЕЋЕ ИЗБОРЕ

11.10.2019

ЛАЖНЕ ТВРДЊЕ ЛАЖНИХ СОЦИЈАЛИСТА

15.12.2016

ХВАЛА ГРАЂАНИМА ЗА ПОДРШКУ

11.05.2016

БАЧКА ПАЛАНКА – СВИМА БОЉА!

16.03.2016

ЉУДИ СУ НАША СНАГА

02.03.2016

 

 

 

Фото Галерија

Најновије слике

 

НОВИМ ЛАЖИМА СЕ НЕ МОЖЕ САКРИТИ ИСТИНА

20.01.2016

 

Данас на жалост живимо у друштву најгоре политичке неодговорности и одсуству минимума политичке културе. Због тога и не чуди што саопштење OO СНС у Бачкој Паланци под називом „Осврт на саопштење СПС-а“ обилује лажима, конструкцијама, заменама теза и чистом демагогијом.

 

Прва од лажи је та да је СПС учествовао у изради буџета за 2015. годину, јер је тај буџет кројен од стране и по мери председника Општине и његових страначких сабораца који су га и крчмили, а о томе постоје и писани трагови. Буџет је усвојен на скупштини само из разлога избегавања привремених мера и хаоса који  тада настаје.

 

Друга лаж је да је СПС био „кочничар“ и кривац за неусвајање ребаланса буџета, јер одговорност за то управо сносе председник општине, председник скупштине општине и начелник општинске управе, све чланови СНС-а! Прави разлог за пропаст одобрених и уговорених средстава у износу од 27 милиона динара од Управе за капитална улагања АПВ лежи управо на овом тројцу, који због своје неспособности, незаинтересованости, незнања, немара и неодговорног односа према послу није испоштовао уговорене обавезе према Управи. То поред нас, тврде и у Савету МЗ Гајдобра која је највише оштећена, али то потврђују и званична документа Управе.

 

Трећа лаж је та да је до неусвајање ребаланса дошло због уцена у вези оснивања комуналних предузећа по селима. Ребаланс јесте каснио због уцена, али оних од стране ваших садашњих коалиционих партнера, а везани су за финансирање РТВ БАП, комисију за спорт, запошљавање партијских кадрова у управу, јавна предузећа, а те уцене трпите и данас, на штету свих грађана.

 

Ускоро ће бити усвојен нови Закон о комуналним делатностима и СПС објављени нацрт тог закона апсолутно подржава јер ће све оно за шта смо се залагали у протекле три године бити још лакше спровести, иако је то било могуће и по важећем закону, али је за то фалила ваша политичка воља.

 

Вама препоручујемо да нацрт тог закона прочитате, јер у њему нигде не пише да локална самоуправа може да има само једно комунално предузеће. Тај закон ће омогућити даљи развој и изградњу комуналне инфраструктуре, уз подсећање да су у претходне три године бунари за водоснабдевање избушени у Гајдобри, Обровцу и Челареву, да су то биле инвестиције тих месних заједница, а да су као и све друго успешно реализоване захваљујући домаћинских располагањем новцем грађана.

 

Грађани Челарева, Товаришева, Младенова и Пивница су раније презрели ваше намере и на референдуму јасно рекли свој став који ви упорно кршите и занемарујете тиме кршећи и Закон и Статут Општине. У то ко је сво време лагао и обмањивао грађане недавно су се уверили и грађани Гајдобре на збору, а ускоро ће и грађани осталих месних заједница, што сеоских што градских.

 

Функционер против ког је Агенција за борбу против корупције поднела кривичну пријаву због непријављивања имовине, коју је у свом мандату вишеструко увећао, последњи је који има право да против поштених, вредних и угледних људи из месних заједницама подиже неосноване кривичне пријаве и на тај начин их уцењује, присиљава и наводи да крше вољу грађана. Лажима се не може сакрити истина, поготово кад то свакодневно покушава неко ко се лажима служи толико често да му је лаж постала надимак.

 

 

Бачка Паланка,

20.01.2016. године